3de WEERDIEQUIZ werd opnieuw een groot succes

11/12/2018
BEERSEL - Naast theatervoorstellingen creëren, organiseren ze bij K.T. Weredi Lot ook een toneelkamp, afgesloten met een eigenzinnig theaterfestival. Hun startbudget hiervoor halen zij elk jaar uit de opbrengst van een eigen quiz. 

De makers van deze quiz zijn Ben De Gelas, Stanislas Despiegelaere, Tim Servaege,  Niels Tavano, Glenn Tordeurs en Joeri Zelck, die deel uitmaken van de grote Weredi-familie en niet aan hun proefstuk zijn. De 3de WEERDIEQUIZ is dan ook een klassieker aan het worden.

Voor de derde keer op rij zat de zaal  op zaterdag 8 december helemaal vol. Maar liefst 42 quizploegen gaven het beste van zichzelf. Het werd een quiz met een pittig niveau waar zelfs doorwinterde quizzers even bij hebben gezweet. De eindwinnaar werd uiteindelijk Nietzsches Machine. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor ex-PO (winnaar WEERDIEQUIZ 2017) en Tsjikatilo 69 (winnaar WEERDIEQUIZ 2016).

Opmerkelijk was ook dat Weredi het voor elkaar kreeg om enkele vragen te laten stellen door bekende Vlamingen als Jo De Meyere, Lucas Van den Eynde, Marleen Merckx, Jelle Cleymans, Michiel De Meyer en Line Ellegiers. Hier zal hun 40-45-avontuur wel het een en ander mee te maken hebben …