Jaarmarkt Lot

09/09/2016
Tijdens het weekend van 23, 24 en 25 september gaat de meeste aandacht in Beersel ongetwijfeld naar deelgemeente Lot. Naast de eigenlijke jaarmarkt dag zaterdag 24 september is er ook nog Koerrock op vrijdag 23 en zaterdag 24 september en nog heel wat neven activiteiten. Het Jaarmarkt team en de organisatoren van Koerrock werken vanaf dit jaar ook intenser samen.

De spits wordt afgebeten op vrijdag 23 september om 20u met de opening van de boekenbeurs en de kunsttentoonstelling in zaal Blokbos, een organisatie van het Davidsfonds en Lotse Kunstkorf. In dezelfde locatie vindt ook de opening plaats van de kindertentoonstelling “recycl’art” in een organisatie van GBS Blokbos Lot. Koerrock in de grote tent op de speelplaats steekt van wal om 21u met optredens van Mambele, Funky Bompa, Rakka’s Circus en Mensch, erger je niet.

Zaterdag 24 september is het dan vroeg ontwaken om 7u30 met de rommelmarkt in de Dworpsestraat en Stationsstraat(bij regenweer in de tent van Koerrock). Vanaf 9u30 ken men zich dan uitleven aan allerhande drink-, eet- en infostands, demo’s Budo Lot en Giants dansschool, jeugdtoneel Hoop op de Toekomst, kindergrime, kermis en marktkramers, allerhande kinderanimatie, tentoonstellingen, opendeur volkstuintjes en wandelconcert KF Eendracht Maakt Macht.

Vanaf 13u15 komen Lobstar, de Soul Brothers en The Mono’s optreden(podium kerk) en om 17u30 vindt dan de traditionele Pensenworp plaats, waarbij niet minder dan 7 ballonvaarten te winnen zijn(vertrek 18u30). Koerrock, in een organisatie van Jeugdhuis ’t Vraagteken, sluit dan deze jaarmarktdag af om 20u met optredens van Gino’s Eyeball, Taxus Brown, Belgian Asociality, Shaman Festival en The Skadillacs.