2de Theaterfestival Weredi

15/04/2017 - 15/04/2017
Festival

Thema: Op pad // Plaats: Bierhandel Ghysels

Het tweede theaterfestival van Weredi is een feit! Weredi palmt deze keer de voormalige bierhandel Ghysels in. Zij stellen u met trots hun eigen toneelcreaties voor. Verder kan u er genieten van externe theater- en goochelacts. 

  • De 8 op pad (2017)

Acht personages op pad, op weg, onderweg naar… misschien wel de belangrijkste dag in hun leven, of toch niet?Waarom ga je op pad? En naar wat ben je op weg? Wie kom je tegen? En verandert die ontmoeting je leven? Met deze voorstellingbrengen de acht padvinders uit groep 1 jullie de antwoorden op deze vragen.

Acteurs: Lina, Joline, Nona, Mika, Thomas, Warre, Roos & Lucas

Coach: Barbara Dewit

Plaats: Het hol

Duur: 15min.  

  •  De Zwarte Tocht (2017)

Vier vrienden gaan kamperen, maar hun gezellige tocht draait uit op een nachtmerrie. Kevin wordt gekidnapt en zijn vrienden gaan op pad. Zien ze hem ooit nog terug?

Acteurs: Febe, Emily, Marion, Gust, Thor, Anna & Louis

Coach: Paulien Dewit

Plaats: De tunnel

Duur: 20min.

  • Tasten in het duister (2017)

Een onschuldige uitstap. Amber en Margot gaan op avontuur in Canada. Femke en Rosalie zoeken het avontuur dichter bij huis. Het lot drijft hen naar dezelfde bestemming. Een plek waar je niet heen zou willen. En toch moest het. Na het tasten in het duister, komt er licht aan het einde van de tunnel.

Acteurs: Soetkin, Jolien, Alicia, Fiona, Merel DB, Merel G, Lisa, Milly & Helena

Coach: Stanislas

Plaats: De tunnel

Duur: 20min.

  • Another way (2017)

Ik stond laatst voor een poppenkraam, … Daar bleef de oude poppenkoopman even kijken door zijn raam. Hij besefte dat zijn leven een rollercoaster is geweest. Hij neemt je mee op “de andere weg” van het “mooie” leven. Ze deden allemaal zo, ze deden allemaal zo, … Ster uit!

Acteurs: Jente, Eva, Louise, Margaux, Kenzo & Gerben

Coach: Thomas van Riet

Plaats: Het spoor

Duur: 30min. 

  • Theaterbos – “Het Bosbeest”

Een beest leeft in een bos en lokt kinderen naar het bos om ze om te toveren tot bosbeesten De kinderen blijven spelen met het beest, zodat hij minder eenzaam is. Een spannende vertelling, met een unieke donkere twist!

Plaats: De tocht

Duur: 20min.

  • Goochelaar Wiebe

Puur entertainment hoe, waar en wanneer je wil: kinderanimatie, een tafelshow, een rondwandelend spektakel, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wiebes andere hobby acteren zorgt voor de inkleding en de vlotte rode draad waarmee het geheel aan elkaar wordt gepraat ... of geplooid. Magie en goochelen op zijn puurst! Jong talent van eigen bodem!

Plaats: De mijlpaal

Duur: 15min.

  • Mentalist Piet

Op 2 november 1992 werd Piet Kusters geboren te Hasselt. De goochelmicrobe wist deze Limburger reeds op jonge leeftijd te pakken te krijgen. Zijn nieuwe hobby, de kunst van het schijnbaar onmogelijke, groeide snel uit tot een ware passie, die enorm veel oefening vereist. Met zijn uitgebreide repertoire van ‘close-up goochelen’ weet PietKusters, dankzij zijn vingervlugheid en innemende persoonlijkheid, keer op keer een gefascineerde en verbaasde blik op de gezichten van zijn toeschouwers tevoorschijn te toveren. Close-up goochelen is ongetwijfeld de meest spectaculaire vorm uit de goochelkunst. In een heel spontane en ontspannen sfeer worden de toeschouwers meegenomen doorheen een wereld van visuele magie, waarbij de optische effecten hen om de oren vliegen. Piet Kusters’ kaarten-, geld- en mindtrucs doen ‘het onmogelijke’ tot stand komen.

Plaats: De blaar

Duur: 30min.

  • Skriewer – “Quoi?fuur”

Eenmaal langs de kappersstoel van dit kapsalon gepasseerd, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Deze keer zal het iedereen opvallen dat je naar ‘den coiffeur’ bent geweest. Stoere hanenkammen, fragiele bloemstukjes, autoracebanen, krullen, toeters en bellen… Niets is onmogelijk in dit wacko kapsalon!

Plaats: De start

Duur: doorlopend van 14u30 tot 17u30

Regie

Dewit Barbara (De 8 op pad), Dewit Paulien (De zware tocht), Despiegelaere Stanislas (Tasten in het duister), van Riet Thomas (Another way)

Acteur

Dabo Lina (De 8 op pad), Wastiau Joline (De 8 op pad), Kestermont Nona (De 8 op pad), Panis Mika (De 8 op pad), Sallinger Thomas (De 8 op pad), Maes Warre (De 8 op pad), Van Raemdonck Roos (De 8 op pad), Robinson Lucas (De 8 op pad), Lesschaeve Febe (De zware tocht), Clavel Hernandez Emily (De zware tocht), Vanhollebeke Marion (De zware tocht), Dries Gust (De zware tocht), Dries Thor (De zware tocht), Sallinger Anna (De zware tocht), Bohez Louis (De zware tocht), Hessens Soetkin (Tasten in het duister), Serlippens Jolien (Tasten in het duister), Clavel Hernandez Alicia (Tasten in het duister), Kellaert Fiona (Tasten in het duister), Grenson Merel (Tasten in het duister), De Beir Merel (Tasten in het duister), Van Den Heuvel Helena (Tasten in het duister), Weber Lisa (Tasten in het duister), Robinson Milly (Tasten in het duister), Robinson Louise (Another way), Vanvolsem Eva (Another way), Colson Margaux (Another way), Vandervelde Kenzo (Another way), Wilmus Gerben (Another way), Lesschaeve Jente (Another way)

Techniek

Crudo Olivier

Decor

Zelck Jan, Bosmans Sonja, Lesschaeve Ward, Borremans Jonas, Daminet Sven, Hamelryck Bruno

Productie

Zelck Joeri, Tavano Niels

Inschrijven

zaterdag 15 apr 2017

14:00
Bierhandel Ghysels
Voorbij