Janis Wellens

acteur - regisseur

Wie ben ik?  

Dankzij al die jaren toneel, woord en drama ben ik een spontane gast geworden die niet terugdeinst voor een avontuur, met veel zotte ideeën en heel wat enthousiasme. Ik denk graag ‘out of the box’ en zoek graag creatieve grenzen op!

Wat betekent toneel voor mij?

Toneel is meer dan een tekst en wat emoties, toneel is de juiste harmonie vinden tussen je eigen gevoelens, die van je personage en de gevoelens van je medespelers. Het is een deur naar een wereld die niet de onze is …

Wat betekent Weredi voor mij?

Weredi is meer dan een doorsnee toneelvereniging of hobby, maar eerder een familie. Een familie die je de kans geeft om je van je beste, meest creatieve kant te laten zien, je steunt en helpt waar het kan. Zowel op als naast de planken kan ik steeds op de Werediaantjes rekenen en dat maakt van Weredi een toneelfamilie waar ik met veel trots deel van uitmaak.

Mijn leukste zin/actie op een podium:

“We zijn allemaal schuldig aan iets… aan dingen die we zeggen, … aan dingen die we doen. Je moet gewoon doorgaan, niemand weet wat er gebeuren gaat maar je moet er gewoon mee door Nick!” – Tommie (Bijna Groot)