Eigen werk

Door de jaren heen heeft Weredi ook een eigen repertoire opgebouwd. Kijk je de scripts graag eens in? Laat ons dan gerust iets weten via het contactformulier onderaan. 


Jeugdtheater

 • Het Zwaard (2006)

Het spannende verhaal van Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Een jeugdstuk met een grote bezetting en veel mogelijkheden. Kijk gerust eens naar wat Weredi er zelf mee deed in 2006.

Dit was het resultaat in 2006: Jeugdproductie 'Het Zwaard'

Aantal acteurs: +30 jongeren (alle leeftijden)

Duur: 90min.


Eénakters

Onderstaande éénakters kwamen tot stand tijdens onze toneelkampen.

 • Toneel in het Kasteel

Een visueel en magisch spektakel in het kasteel van Beersel over een bange prins en een bazige prinses voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Aantal acteurs: 3 jongeren

Duur: 15min.


 • Rei/ijzende helden (2015)         

De acteurs vertellen graag  waarover het door hen zelf gecreëerde stuk gaat: superhelden  in de middeleeuwen (Ilah), door de tijd reizen (Gust),  van de toekomst naar het verleden gaan (Thor), het goede en het kwade (Wobbe), een slechterik met snode  plannen  (Senne), reizen met de teletijdsmachine (Marion) en de held in ieder van ons  (Febe).

Aantal acteurs: 7 jongeren (6-10 jaar)

Duur: 15min.


 • De 8 op pad (2017)

Acht personages op pad, op weg, onderweg naar… misschien wel de belangrijkste dag in hun leven, of toch niet?Waarom ga je op pad? En naar wat ben je op weg? Wie kom je tegen? En verandert die ontmoeting je leven? Met deze voorstellingbrengen de acht padvinders uit groep 1 jullie de antwoorden op deze vragen.

Aantal acteurs: 8 jongeren (6-10 jaar)

Duur: 15min.


 • Helden dromen heldendromen (2015)

Eén groep, acht vrienden, één held… Hun hechte vriendschap met vele ‘ups-and-downs’ wordt op de proef gesteld wanneer ze besluiten in de voetsporen te treden van hun voorbeeld, Mega Marnix! Ze leren wat het is om een superheld te zijn en wat ze ervoor moeten opgeven.

Helden dromen heldendromen laat zien dat een superheld zijn niet enkel rozengeur en maneschijn betekent,  maar dat er ook een keerzijde is aan de medaille: een held moet knokken en kan ook wel eens  fout zijn! Geniet van onze voorstelling en droom er lekker bij weg!

Acteurs: 8 jongeren (10-14 jaar)

Duur: 20min.


 •  De Zwarte Tocht (2017)

Vier vrienden gaan kamperen, maar hun gezellige tocht draait uit op een nachtmerrie. Kevin wordt gekidnapt en zijn vrienden gaan op pad. Zien ze hem ooit nog terug?

Acteurs: 7 jongeren (10-14 jaar)

Duur: 20min.


 • Tasten in het duister (2017)

Een onschuldige uitstap. Amber en Margot gaan op avontuur in Canada. Femke en Rosalie zoeken het avontuur dichter bij huis. Het lot drijft hen naar dezelfde bestemming. Een plek waar je niet heen zou willen. En toch moest het. Na het tasten in het duister, komt er licht aan het einde van de tunnel.

                 

Acteurs: 9 jongeren (10-14 jaar)

Duur: 20min.


 • Authentiek (2015)

Het is een verhaal over superhelden die zich niet meer willen verstoppen achter al de maskers, pracht en praal. Iedere held zijn eigen verhaal met kommer en kwel. Het is een combi van theater en het experimentele. De voorstelling ontstond vanuit de jongeren hun eigen ideeën en inspiratie. Zij werden gecoacht door Thomas. Geniet van dit moderne spel: AUTHENTIEK.

Acteurs: 6 jongeren (14-21 jaar)

Duur: 30min.


 • Another way (2017)

Ik stond laatst voor een poppenkraam, … Daar bleef de oude poppenkoopman even kijken door zijn raam. Hij besefte dat zijn leven een rollercoaster is geweest. Hij neemt je mee op “de andere weg” van het “mooie” leven. Ze deden allemaal zo, ze deden allemaal zo, … Ster uit!

Acteurs: 6 jongeren (14-21 jaar)

Duur: 30min.


 • De Huismachine (2018)

Thuis is een plek waar veel warmte is. – Lucas
Thuis is het knus. – Nona
Thuis is familie. – Joline
Een huis + mijn hond = thuis. – Tess
Thuis komen is samen plezier maken. - Ruth
Een huis is geen thuis zonder toilet. – Lina
Thuis kan ik goed zot doen. – Julia
Thuis ben je in een huis en in een huis ben je soms thuis. – Marieke
Thuis voel ik me op mijn best. – Thibau
Bij thuis denk ik aan gezelschap, want thuis kan het gezelschap gezellig zijn. – Andries

Kom het vooral zelf beleven, voelen en bekijken in nummer 12.
Welkom Thuis!


Acteurs: 10 jongeren (8-10 jaar)


Duur: 15min. 

 


 • Weeshuis, een thuis? (2018)

Het woord ‘thuis’ associëren we meestal met een warm nest, gezelligheid en geborgenheid. Maar wat als deze factoren ontbreken? Iemand het ondraagbaar maakt voor zeven kinderen? Heeft het begrip thuis zijn waarde dan verloren?

Acteurs: 8 jongeren (11-12 jaar)


Duur: 20min.


 • Away From Home  (2018)

In dit spannende verhaal is Appi, een jongen van 16 jaar, het buitenbeentje van de groep. Hij heeft het thuis goed, maar zijn ‘vrienden’ niet ...
Waar voelen deze pubers zich thuis? Kom eens kijken in ons clubhuis.

Acteurs: 10 jongeren (13-14 jaar)


Duur: 15min.

 • 14:45 Maske(r)s  (2018)

Soapreeks (B)  2003  (jg. 15, afl. 67)
Wanneer Sissy thuis komt van haar wekelijkse boodschappen treft ze een tafereel aan dat haar zorgen baart. Ondertussen blijven de problemen tussen Leentje en Jana zich opstapelen.

Acteurs:  10 jongeren (14-15 jaar)


Duur: 15min. • Zij. (2018)

Wat als je op een dag je thuis verliest? Het klinkt misschien een beetje bizar, omdat thuis geen voorwerp is dat je kan verliezen. Toch overkwam het haar.

Acteurs: 5 jongeren (15-18 jaar)


Duur: 25min.