Groenten uit ...

11/11/1989 - 18/11/1989
Tragikomedie

In het arbeidersgezin van Jan Debruyker gaat het leven zijn gewone gang, tot op 8 januari 1971 een staking uitbreekt in de fabriek. Jan moet dan noodgedwongen aan de staking deelnemen. Het gezin komt in financiële moeilijkheden. Opa weigert zijn pensioen nog af te geven, zolang Jan niet terug aan het werk gaat. Dochter Germaine is in verwachting van Luc, een universiteitsstudent, die de arbeiders in hun stakingsbeweging is komen steunen. Als na meer dan twee maanden de nood het hoogst is, blijkt dat deze staking het gezin heeft wakker geschud uit zijn slaap en dat nu pas het echte leven zal beginnen.

© VVT

 

 

Quotering 'uitmuntendheid' door de jury van het provinciaal Toneeltornooi:"De sociaalbewogen tragedie wordt op uitstekende wijze, met goede dosering van tragiek en ontspanning ten tonele gebrachtÂ… In Lot werkte het drama zodanig goed dat de toeschouwers bij elke onderbreking spontaan gingen applaudisseren. Zowel jury als publiek hebben van deze productie genoten."

Auteur

Walter Van den Broeck

Regie

Herremans Willy, De Noose Charlotte (assistentie)

Acteur

Devaddere Jef (Jan Debruycker, werkman), Evenepoel Mieke (Clara, zijn vrouw), Mombers Karin (Germaine, hun dochter), Van Laethem Fons (opa), De Kempeneer Vik (Luc, een student)

Techniek

Herremans Willy (geluid), Van Pottelberg Hugo (klankopname-fotografie), Desmecht Stef (licht)

Decor

Chevrolet Mark (ontwerp), Desmecht Stef, Haverals Sandra, Meerts Peter

Kostuums & Schmink

Hellingh Anne (grime-kapsels), Mein Caroly (kostuums-grime-kapsels)

Toneelmeester

Desmecht Griet

Productie

Vanbellingen Willy

Inschrijven

zaterdag 11 nov 1989

Onze Kring - Lot
Voorbij

zondag 12 nov 1989

Onze Kring - Lot
Voorbij

zaterdag 18 nov 1989

Onze Kring - Lot
Voorbij