Tien kleine Negertjes

17/11/1968 - 17/11/1968
Thriller

Een wonderlijk gezelschap komt samen in een huis op Indian Island, een klein eiland voor de kust van Devon. Er schijnt geen enkele connectie te zijn tussen al deze mensen. Zij kennen elkaar geen van allen. Rogers en zijn vrouw zijn ingehuurd om de huishouding te doen, maar net als de anderen kennen ook zij de eigenaar en gastheer niet persoonlijk. Het is ook een vreemd huis. Eenzaam op dat rotsachtige eiland zonder enige verbinding met het vasteland. Niettemin verheugt iedereen zich op een aangenaam weekend. En dan plotseling klinkt er een vreemde boodschap via een bandopname. Iedereen wordt ervan beschuldigd een moord op zijn of haar geweten te hebben, zonder daar ooit voor te zijn veroordeeld. Men wil weg, maar er is geen boot. En dan plotseling sterft Marston. Moord? Zelfmoord? Er vallen meer doden. En iedere keer valt er ook een beeldje van de schoorsteen. Heeft het kinderrijmpje dat boven de schoorsteen hangt iets met de moorden te maken? De spanning stijgt en de moordenaar schijnt onvindbaar. 

© Toneelfonds Janssens

Tegenwoordig mag de titel 'Tien kleine negertjes' niet meer gebruikt worden op de affiche. In de plaats moet de titel 'En toen waren er nog nul' gebruikt worden.

Auteur

Agatha Christie

Regie

Devogel Bert

Acteur

Magnus Guido (Thomas Rogers), De Turck Paul (Sam Rogers), Floridor Jeanne (Vera Claythorne), Buelinckx Jean-Pierre (Philip Lombard), Velleman Willy (Anthony Marston), Cornelis Jan (William Blore), Chevrolet Robert (Generaal Mackenzie), Tresignie Coleta (Emily Brent), Kestemont Jos (Sir Laurence Margrave), Van Laethem Fons (Dokter Armstrong)

Techniek

De Turck Paul, Floridor Frans

Decor

Hollemans Piet, Vaeremans Maurits, Claessens Albert

Souffleur

Devogel Jeanne

Andere

Driege Jean Pierre (typering)

Inschrijven

zondag 17 nov 1968

Onze Kring
Voorbij